Julkalender 2014

Det skulle ha blivit en ny kalender i år. Tiden är tjuven och istället tar vi en favorit i repris. Den här ligger ändå pedagogiskt rätt i tiden eftersom flickorna var så små då denna lanserades för första gången. Flickorna är defintivt i rätt tid för att få läsa om denna egentliga julberättelse.

Kung Bores Rike – Jakten på den försvunna julen.

Det här är den tredje av raden där flickorna Anna och Karin blir kallade av Kung Bore att lösa ett mysterium. Första året skulle de befria prinsessan Esmeralda som blivit kidnappad av Tant Gryla. I del 2 var det tomtefar själv som blivit tillfångatagen av Bergatrollen.I år är det dags igen och nu startar jakten på den försvunna julen. Det blir en resa genom tid och rum och ger en iblick i julens alla traditioner och seder. Och vart julen egentligen kommer ifrån.Bakom vissa luckor döljer sig tävlling där du kan vinna en julgåva ifrån Island. Det döljer sig också annat roligt som filmer, sånger med flera…Syftet med julkalendern är inte kommersiellt utan ett sätt att sprida lite extra julstämning till mina flickor, familj och bekanta.

Lucköppningen hittar du här

kungbore2009