AquaParken i Milano

Jag förstår att turister på Island förundras och blir helt exalterade över de isländska badhusen. Något som vi i princip tar för givet. Våra varma utomhusbad är förstås helt extraordinärt men det jag kanske mest tänker på är badhuset i sig. Vi ser det som en självklarhet att det finns omklädningsrum, att du duschar innan du går i vattnet, att det finns skåp med nycklar där du kan låsa in dina personliga saker och att det finns toaletter. Dessutom kostar det bara 8 euro för att gå in cch bada.

Nu må denna AquaPark i Milano vara något utöver det vanliga. Här finns alla de tänkbara sorters vattenruschkanor och med denna sommarhetta på 29 grader varmt och sol så är det den absolut tänkbara upplevelse vi kan göra en dag som denna.

Det kostar 29 euro per man att gå in. Som om det inte skulle vara nog för sen får du betala ytterligare 5 euor för att få ett skåp och ytterligare 3 euro för att få en solstol. Toaletterna är ett bås du går in i och det är ett hål i golvet som du står och pissar i. Att duscha innan du badar är det ingen som gör men vattnet är fullproppat med klor så jag antar att alla bakterier dör efter ett par sekunder.

Disa var i alla fall nöjd och hon åkte alla vattenbanor hon kunde tänka sig. Jag provade på några stycken och det var förstås en kanonupplevelse.

Väl hemma igen gick vi på den lokala kvarterspizzerian. Där fanns det inga turister och det bjöds på äkta Italiensk pasta och risotto. Vi var verkligen nöjda med maten som dessutom var riktigt billig.

Kvällen avslutades med ett parti biljard.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.