Ovädret

December månad har varit hårt drabbat av flera riktigt stora stormar. Kanske är det rättare sagt orkaner. Nu var det dags igen och den här gången var snö dessutom inblandat i ruskvädret. Sikten var i princip noll och du såg inget annat än de röda lysena på bilen som låg strax framför dig.

Det mest korkade med den här dagen var ändå informationen som gick ut från skolorna där föräldrarna uppmanades att hämta sina barn och att inget barn fick lämna skolan utan en vuxens närvaro. Det kan låta klokt – om du tänker utifrån att barnen skulle ge sig ut själva i sådant ruskväder.

Det ingen tänkte på är att föräldrarna fick sitta i flera timmar eftersom så många bilar körde fast. Men inte förräns skadan redan var skedd gick de ut med ett nytt meddelande om att föräldrarna INTE skulle komma direkt utan vänta tills stormen lagt sig. Skolan hade startat en film i aulan så barnen hade det lugnt och skönt medans alla stackars föräldrar satt fast i sina bilen.

Det som normalt tar ca 7 minuter att köra från jobb till skola tog den här dagen 2,5 timmar.

Att få komma hem till julmys, varm choklad med vispgrädde och goda smörgåsar var juvligt vill vi lova!

varmchoklad2 varmchoklad