Korvparty

Vi har en lokal kötthandlare som heter Pulsumeistarinn. Pulsu det är korv det på Isländska och meistarinn är förstås mästare. De gör världens godaste korv. Dessutom erbjuder de svensk julskinka och vi brukar även beställa den isländska hamborgarhryggurinn (kassler med ben) Alla deras produkter är helt utan tillsatsämnen.

Idag blev det ett besök dit och julbeställningen är klappad och klar. Och vad passar då inte bättre än att ha korvparty och frossa i deras fantastiskt goda korvar?

Att servera en korv kan kanske låta banalt och enkelt men faktiskt finns det en uppsjö av varianter om hur du vill ha din korv serverad.

Den isländska modellen: Ketchup, remolad, senap, rostad lök, hackad lök. All denna moja ska läggas under korven. På korven drar du sedan en sträng med senap och en sträng med ketchup. Dessutom är den isländska senapen av sitt egna slag och är enligt svenska smaklökar ganska smaklös och smakar mest socker.

Den svenska modellen. Ja här finns egentligen ingen klassisk. Eller gör det? Vet du vad som är den klassiska svenska korvmenyn? Ja, Göteborgarna har sin ”halv special” som har både räksallad och potatismos på sin korv. Och här läggs allt överst på korven.

Mammas modell – om hon inte frestas i räksalladsmenyn – så vill hon äta sin korv helst med en skiva bacon, bostongurka, lite ketchup, stark senap och rå lök. Dessutom brukar hon lägga i några ruccolasalladsblad. Hon lägger det mesta under korven eftersom det går lättare att äta då.

Om hon inte kör den danska modellen, där korven äts vid sidan om och doppas i senap, ketchup och rostad lök. Brödet äter du vid sidan om.

Sen har vi då den franska varianten. Där korven äts med ett baguettliknande bröd med hål i där du först lägger en vit dressing i botten av hålet och sticker därefter i korven i hålet.

Sen har vi då den norrländska varianten – och den här gillar även mamma – med tunnbröd, potatismos, ketchup och senap. Där potatismos, korv, ketchup och senap rullas in i tunnbrödet.

Som sagt, det finns många sätt att äta korv på. Hur brukar du äta din korv – eller äter du inte ens korv kanske?

korvparty