Anna Björk lagar ”fagur fiskur úr sjó”

Fagur fiskur úr sjó, det betyder helt enkelt vacker fisk som kommer från havet. Och den här rätten måste erkännas var riktigt välsmakande. Framför allt verkligen ett fortsatt steg i nyttig barnmat.

Att dessutom öppna dörren glänt för barnen in till köket känns som en helt ny väg och något som vi definitivt ska fortsätta med. Anna var stolt över dagens matlagningsbragd och alla – eller ja nästan alla då – var glada, mätta och belåtna. Att lilla fröken finemang inte hade någon matlust kan ha en viss förklaring av att en viss pappa B bjöd på varm choklad och kexchoklad när lillfisen kom hem från lekskolan. Att överhuvudtaget komma på idéen att ge så mycket sött till en tvååring känns inte riktigt normalt. Pappor är pappor. Och nog för att våran pappa B kan mycket så kan han inte det här med mat och barnmatsvanor. En viss mamma i huset skakade huvudet både en och två gånger och gick och torkade den minst sagt chokladdränkta lilla flickan runt både ansikte, händer och kläder. Där satt hon och slickade sig om fingrarna och var mer än lyckligt nöjd.

Sådant är livet emellanåt.

Fagur fiskur í sjó:

Till fyra personer använde Anna nästan 1 kg fisk. I dag använde hon Långa men det går precis lika bra med sej, torsk eller vilken vit fisk som helst.

1 gul lök hackad
1 röd paprika skuren i bitar
1 morot skuren i slantar

Sås:
3/4 dl ketchup
1 dl vatten (bra att ha varmt vatten)
1 tsk basilika
1/2 tsk grönsaksbuljong
1/4 tsk salt

Fräs grönsakerna och häll över såsen. Lägg i fisken och sjud tills fisken är klar. Servera med kokt potatis.

fisk
Fiskrätt som Anna Björk tillagat helt själv
Jättegott tycker Anna Björk
Jättegott tycker Anna Björk