Besök hos afi Markus på landet

Mamma och flickorna åkte på besök till Markus. Ett smart drag, tyckte mamma, eftersom då fick pappa B fortsätta att arbeta med golvläggningen på ovanvåningen.

Det är alltid roligt att besöka afi Markus och den här gången var inget undantag. Det lilla gänget lyckades hamna i äventyr – varje dag 😉

Första dagen lyckades mamma fästa bilen så att Markus fick hämta traktorn. Det värsta var bara att den lilla Renaue inte har någon fästanordning så vart skulle de binda repet? Markus har förstås hamnat i liknande situationer förut så han tog en stor höboll och satte på traktorgaffeln och då fungerade den som en mjuk knuffare. Och han fick knuffa bilen hela tre gånger eftersom den fäste sig ideligen tills de kommit upp på fast mark igen.

När de kom hem provade lilla Disa hur det är att trilla ner för hela trappen. Det gick bra och hon fick bara en bula i pannan.

Dag nr två åkte de ner till Akrar och stranden. Där sprang Disa rakt ut i havet så mamma fick fiska upp henne, ta av henne alla hennes blöta kläder och eftersom det inte fanns några andra torra kläder än mammas tröja och dunväst, ja då fick lilla Disa kläs i det. Hon såg ut som Mackapacka, teletubbies eller ET. Dunvästen täckte hela Disa så det vara bara hennes bara tår som stack fram under västen. Jättekul att få gå barfota i gräset, tyckte Disa.

Att få sova på luftmadrass på golvet tyckte Disa var jätteskoj. Och ännu bättre att hon fick ligga rakt över Karin. Ungefär som att ha en hundvalp på magen, tyckte Karin.