Julteater i skogen

Vi har en teatergrupp som heter ”leikhópurinn lotta” På sommaren åker de runt Island i en färglad målad minibuss och slår upp sin dekor och varje år kommer en ny teatervariant av någon av de kända sagorna. Bröderna Grims sagor omvandlas till en egentolkad pottpurri där det blandas in roliga skämt för både barn – och vuxna. Och det är väl det som är så genialt att de vuxna skrattar där barnen inte riktigt förstås 😉

De senaste åren har de erbjudit även teater vid jul. Då är det de isländska julenissarna som kariktariseras och den sanna historien får en ny skepnad. I samma anda som teatrarna på sommrarna.

Genialt helt enkelt. Att den dessutom är utomhus där parken och skogen är dekorerad med julbelysning gör det helt enkelt till en riktigt mysig stund. Barnen går med ficklampa så det är spännande minsann.