Bergamo – första dagen

Disa var förstås otroligt spänd över att få se skridskohallen så vi började dagen där. Vi blev glatt förvånade att det inte tog längre än 6 minuter med buss så det var extremt lätt att hitta.

Konståkningshallen var amazing! Där tränades och tävlades enbart konståkning och det fanns två isar. En som enbart användes för träning och en stor fin tävlingsbana. Eftersom Disa inte fått någon övningstid innan tävlingen började vi att undersöka om det fanns några öppna tider och jodå det fanns det. Vi bokade tid senare samma dag och Disa var överlycklig.

Tiden innan vi åkte tillbaka till Icelab vi närmade oss Bergamo och fick en första fin upplevelse av denna fantastiska stad. Som så många andra Europeiska städer så har de en borg högt upp med en mur runtom där du får en fantastisk utsikt över staden. Det byggdes så för att ha en säkerhet att kunna låsa in sig utifall att fienden ockuperade staden.

Vädret var verkligen med oss och vi hade ett ljummen luft, sol och från vårat isländska perspektiv så hade vi helt enkelt högsommar.

Så då var vi tillbaka i ishallen och Disa för 50 minuters träning.