Julafton 2018

Så kom då äntligen julafton. Som vi och flickorna har väntat. Och den blev sådär riktigt underbar som v hade förväntat oss.

Dagen börjar som alla andra år med att vakna tidigt och ge sig ut i skogen för att äta julfrukost vid en öppen eld. Våra vänner I & I var också med och vi räknade till att det nu var 13:e julaftonsmorgon som vi träffats på det här viset.

Därefter vankades det julbad och hälften av familjen begav sig till det intilliggande badhuset. Där var det skönt att krypa ner i det varma utomhusbadet. Något väl trångt då resterande av kvartersfolket fått precis samma idé 🙂

Klockan 12 var det dags för svenskt julbord och det dukades upp med svenska juldelikatesser. Efter en god jullunch, dukades det fram ett 7-sorters kakers kaffebord och det var dags för den klassiska Kalle Anka och hans vänners julhälsning.

I år hade vi ändrat om lite i programmet och istället för kl. 18 gick vi i kyrkan kl. 16 då det hölls en familjegudtjänst i Lindakyrkan. Och jodå, nog var det en trevlig stund men vi saknade den högtidsenliga andakten och julsångerna.

På sätt och vis var det ändå bra med kyrkan kl. 16 för därefter började den isländska julen men Hamborgarhryggur, sås och farfars sockerstekta potatis. Farfar hade nämligen slutit upp då vi kom tillbaka från kyrkan.

Så blev det då äntligen dags för julklapparna. Och vi hade ett hav av julklappar att dela ut.

Ja, vi fick en ritktigt God Jul!