Weekend i stuga

Det här var något som vi gjorde ganska ofta när de två äldsta flickorna var riktigt små. Så det kändes extra roligt att vi äntligen fick till en weekend med hela familjen.

Tjejerna har höstlov och vi hade hyrt en stuga inte så långt i från Laugavatn, ca 1,5 timmar från där vi bor.

Stugan var helt i trä och lagom stor och som alla andra stugor på Island så hade den en ”heitapottur” och den användes flitigt. Så här på hösten är det så underbart att kunna sitta ute på kvällen när det är mörkt och stjärnklart. Vi fick se ordentligt med stjärnor och mamma lärde Disa om stora och lilla björn.

Att få vara så här nära hela familjen var total avkoppling. Vi läste böcker, spelade kort och tittade på filmer. På lördagen gjorde vi en liten utflykt och besökte Geisir och Gullfoss. De mest eftertraktade turistbesöken på Island och det är att du få en smärre chock av antalet besökare. Tar turisterna aldrig slut?