Det stora äventyret

Det var ett mycket spännt och förväntansfullt gäng som packade ner i sina ryggsäckar. Här väntades vandring på fjället till Fossjön som ligger ca 7 km från utgångspunkt och mitt ute på kalfjället. Alla hjälpte till att bära sin egen packning. Anna Björk och Karin Inga hade ungefär 5-6 kg på ryggen, mormor likaså, mamma bar ca 15 kg och Kalle närmare 25 kg. Arndis och Hugo hade också sin egna packning.

Ungefär 2,5 timmar tog vandringen som var en blandad väg med sten, trätrallar och stig. Det gick både uppför, slätt och nedför. Under vägens gång kom det ett par renar som sprang ett par meter ifrån oss.

Alla vandrade helt utan att klaga och tyckte det var riktigt spännande. Vi hade tur med vädret och vi fick enbart några droppars regn på oss. Väl framme restes tältet och vi fick en välförtjänt äggsmörgås.

På kvällen värmde vi den mat vi haft med oss, renskav med potatismos.

Natten blev regnig och kall. Anna vaknade och frös men när hon krupit ner till sin syster blev de båda ordentligt varma och somnade. Mormor och Hugo frös de också och när Hugo krypit ner till pappa Kalle somnade han och mormor fick ta även Hugos sovsäck, ja då somnade hon också.

På morgonen åt vi frystorkad frukostgröt som tillagades med lite varmt vatten. Jättegott.

Det här blir verkligen ett minne att minnas länge. Nästa år ska vi försöka gå från Sylen till Hävlingen. Det blir grejjer det!