Första advent

Så kom då äntligen desember. Julmånaden. Som vi och flickorna har väntat. Det har julpyntats och det har spelats både julfilmer och julmusik.

De två större flickorna hade en stor dröm. Att få en julkalender med saker i – från ”My little pony” De har nämligen samlat guldstjärnor genom att gå i en särskild princess-skola, dvs lära sig att äta fint på restaurang och vid middagarna hemma. Nu hade de alltså samlat på sig 10 stjärnor och de båda var fulla av förväntan. Skulle de få en sådan julkalender, eller inte?

Och jodå, mycket riktigt så fick de varsinn My litle Pony kallender.

Som sedvanligheten erbjuder dukades det till adventsfrukost där pappa B den här gången fick äran av att tända första ljuset. Han hann nämligen äta frukost med oss innan han åkte till Norge.

Därefter gjordes alla flickorna och mamma sig i ordning för att gå på advenstsgudtjänst i Domkyrkan. Och även det här året så bjöds det på adventkaffe hos ambassadören. Den här gången hade de lyckats riktigt bra.

Lilla Disa tyckte inte det var särskilt roligt i kyrkan. Det gick väl an medans de sjöng men när prästen talade blev Disa som en orm och ville varken vara still eller tyst. Det slutade med att vi gick ut ur kyrkan. KI kom ut en kort stund senare och var mer än glad att få slippa kyrkan och ville mycket hellre passa sin syster.

Efter allt firande åkte vi till Husasmidjan och åt julbord. Det kan tyckas konstigt att åka till en järnaffär och äta julbord men det här var fina grejjer. Och billigt dessutom. Disa åt brunade potatis så det klang i gaffeln för var tugga hon tog 🙂

Ja, det blev en bra första advent.