En liten uppdatering

Nu hade jag tänkt lägga in fullt med bilder. Men så långt har jag inte hunnit… om inte tiden planeras till max så blir det mest pannkaka av alltihopa.

Här kommer i alla fall en liten uppdatering

Anna Björk

Hon trivs jättebra i sin nya skola och har fått flera nya vänner som hon leker med under skoltid. Nu visade det sig att en tjej som hon känt sedan länge via dansen, går i samma klass som hon så de umgås en hel del. Hon heter Telma. Anna Björk har också blivit bekant med en av pojkarna som bor på våra gata. Han heter Orri och häromdagen lekte de hela dagen, ja han tillocchmed följde henne ändå hem till dörren innan de sa hejdå.

Hennes dans har nu börjat och vi är riktigt nöjda med hennes danstimar. Hon har blivit uppflyttad till K-gruppen. Det blir ett intensivt program med både grupptimmar och privatlektioner. Hon dansar måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Den absoluta höjdpunkten för Anna Björk var i tisdags då vi åkte till Dansbudin, som är en affär där de säljer danskläder. Och eftersom hon inte hade fått sin födelsedagspresent från mamma fick hon nu välja sig den kjol som hon så länge, länge, önskat sig. En lång svart ballroomkjol. Lyckan var total.

Karin Inga

Hon trivs också bra i sin nya skola och cyklar varje morgon med sin storasyster. Hon har kommit igång att läsa igen och hon fick sin första hemläxa i förra veckan. Då skulle hon skriva en saga. Hon skrev om när hon själv åkte ”Spökhuset” i Furuvik.

Hon har fått en ny kompis. Hon heter Alva och hon är precis nyinflyttad från Sverige. Alva pratar inte isländska än vilket inte gör Karin någonting eftersom hon pratar lika gärna svenska med henne. De har lekt två dagar den här veckan och de verkar ha funnit varandra riktigt bra.

Karin Inga har också blivit uppflyttad och dansar nu i A-gruppen (den grupp som Anna Björk dansade i förut) Hennes dansherre har slutat så nu ska hon få pröva en ny herre till veckan. Hon dansar nu tre dagar i veckan och här är vi riktigt nöjda eftersom hon dansar på samma dagar som sin syster, dvs måndag, onsdag och torsdag. Jätteskönt att inte behöva dansa på lördagar!

Arndís Sofia Birgitta

Vårt lilla charmtroll har börjat hos dagmamma. Och hon tycker det är så skoj att leka med jämnåriga barn. Fast det är lite jobbigt också och hon är helt slut efter dagen. Hon har börjat äta ”plockmat” och tycker franskbröd med smör och leverpastej är en riktig höjdare. Då smackar hon så det hörs lång väg. Hon kryper fram i en rasande fart och har också börjat klättra upp på saker. Hon har provat att klättra i trappen och det var jätteskoj! Hon visar tendens till att börja vinka. Klappa händerna har hon gjort ett bra tag och om du frågar henne hur stor hon är så sträcker hon upp händerna långt över huvudet.

Hon har också börjat utveckla sitt tal och säger nu ”mamma” fast vi tror inte att det är riktigt medvetet än.

Hon är fortfarande en mycket nöjd fröken och är mest arg om hon är hungrig eller om hon gjort något i blöjan.

I morgon lördag ska vi åka till farfar för lamminsamling. Det ska bli ett riktigt busväder. Det är tur att alla barnen är så väl utrustade med regnkläder. Karin Inga fick så fint regnställ av mormor och morfar och igår var mamma och köpte galonkläder och gummistövlar till lilla Disa.

Ja, det var en liten rapport. Vi får väl hoppas det kommer lite bilder snart.