Fröknarna finemang

Är det någon som är full i fanken så är det Karin Inga. Hon berör. Hon tar för sig. Och hon går inte av för hackor. Humör har hon också – men det är inget nytt – fast hon börjar bli lite bättre på att behärska det. I alla fall oftast.

Ja den här lilla busungen vet vad hon vill. Och hon vet också hur hon ska göra för att få sin vilja igenom.

I går skulle göra sina läxor medans vi var i stallet. Anna satte sig ner och gjorde klart sin med det samma – det var matte, som är ett av hennes favoritämnen. Karin skulle skriva en berättelse om vänskap. Bilden hade hon redan målat men nu var dags för skrift. Och det tycker Karin inte är särskilt roligt.

I alla fall, när mamma kommer in och frågar om läxorna är gjorda svarar de båda två med ett klingande ja. Men si när mamma ser efter ser hon att Karin inte alls gjort sin läxa – för hon har fått sin syster att skriva den åt henne! 🙂 Det blev bakläxa…. till Karins stora förtret.

Läsa är så mycket roligare och Karin har nu börjat läsa relativt flytande i Si si och Lola böckerna. Anna, precis tvärtemot sin syster, tycker läsning är det mest tråkigaste som finns i hela världen. Skrivning, räkning och uppgiftslösning DET gillar hon skarpt och då är det ingen tandagnissla minsann.

Däremot är Karin oehört duktig att ta hand om sin lillasyster. Och lilla Disa är helt nöjd med det och klamrar sig fast runt halsen på Karin som om värsta apungen. Problemet är bara att Karin bär på henne vid minsta lilla knyst från Disa. Så fort hon gnyr är Karin där och plockar upp henne. Disa får inte en lugn stund för sin större syster… 🙂