Skolan

Nu har flickorna gått nästan en hel vecka i skolan. Karin tycker det är jättespännande och jätteskoj. Här har vi fröken duktig, i allra högsta grad. Hon går och lägger sig innan klockan åtta på kvällen och när hon vaknar halv sju går hon direkt och klär sig i de kläder som hon valt kvällen innan.

Hon äter snällt sin frukost och därefter är det dags för mamma att kamma, spreya med Dr Fischer (här ska minsann inga löss få komma) och håret ska varsamt flätas i en lång fläta på ryggen.

Vid tjugo i åtta sitter hon i trappen och väntar åtåligt. Ska vi inte åka snart?

Väl i skolan radar hon upp sina saker på skolbänken och ställer skolväskan på sin plats i skåpet.

När kvällen kommer är hon helt slut. Totalt färdig.

Det är jobbigt att börja skolan minsann…

Anna har också kommit in i rutinerna och det märks att hon börjar bli äldre. Hon kan inte somna vid åtta längre utan får vara vaken till klockan nio på kvällen. Hon har kommit in i läsrutinerna och hon börjar nu läsa riktigt flytande. Även hon har helt nya klasskamrater och tycker att det fungerar bra. Fast på rasterna umgås hon bara med sina gamla tjejkompisar.