Dagen D för Karin Inga

Då var det äntligen dags. Som hon har längtat, som hon har varit spänd och lite nervös inför den här dagen. Och idag kom den.

Hon studsade upp ur sängen halv sju i morse och gick ner och hämtade sina kläder. Så kom hon upp igen och nej, hon var inte nöjd. Det här ville hon inte ha på sig. Så vi gick till hennes byrå och letade fram nytt. Efter många val och nej så var hon äntligen nöjd. Nu skulle vi kamma håret. Det skulle vara silkeslent och satt i en tofs på sidan. Mamma fick kamma ordentligt innan hon var nöjd.

Därefter åt hon sin frukost och så gick hon för att borsta tänderna och gjorde i ordning sin skolväska.

Ska vi åka nu då? Klockan är tjugo minuter över sju och du börjar inte förrän 10 minuter över åtta. Det är lite väl tidigt att åka nu. Då drog hon mamma i sidan och sa ”det regnar ute, ska jag inte ha med mig mina regnkläder och mina stövlar?” Jodå, det ska du och KI går och stoppar ner allt sammans i en plastpåsen. Nya sockar hämtar hon också och lägger ner dem tillsammans med rengkläderna.

Så var vi då äntligen på väg. Pappa skulle också följa med.

Väl framme i skolan tog vi bilder på hon och Anna Björk och så gick vi för att leta upp hennes klädplats. Hon ställde prydligt både stövlarna och skorna på skohyllan och hängde upp regnkläderna på kroken. Rektor Hafsteinn var på plats och hälsade alla nybörjare välkomna och såg till att de fick ordentlig hjälp. Hon hälsade artigt på Hafsteinn och sen gick hon gick in i klassrummet, ställde skolväskan på sin plats i hyllan för att sedan gå och sätta sig vid skolbänken där hon radade upp alla sina saker prydligt och fint. ”Jag saknar min räknegrind”, sa hon och gick raskt bort för att hämta den i skolväska.

Nuså, nu var hon nöjd.

Stor dag för ett litet barn som nu börjar bli stor.