Semestertider

Efter att flickorna kommit hem har semestern fortsatt. Första veckan var mamma ledig och det hittades på en rad olika upptåg.

Som att gå på Reykjaviks zoo, húsdýragarðurinn. Dagen till ära bjöds det på värmerekord och strålande sol på en klarblå himmel. Parken ligger vackert benägen i Laugardalur, dit allmänheten förr om åren gick för att tvätta sig och sin tvätt. Parken, som egentligen är uppdelad i två parker, har en del lantgårdsdjur inklusive de vilda isländska djuren såsom säl, räv, mink och ren. Den andra del är en tivolipark med karuseller, hoppborgar och klättertorn.

Vanligtvis brukar flickorna visa måttligt intresse för djurparksdelen för att ivrigt rusa mot tivolisdelen för att tjata sig trötta om att de vill åka den ena turen efter den andra i diverse karuseller.

Den här gången började mamma med att säga att idag blir det inga karuseller. I dag ska vi enbart vara på djuravdelningen. Och kan du tänka dig. Så snart hägringarna av tivolit var avstängt så upptäckte de hur spännande det trots allt var att titta på sälarna och dess små kutar, rävarna, minkarna och för att inte tala om hur skoj det var att klappa grisarna.

Vi fick en riktigt härlig dag!