3 veckor har nu passerat

Ja tänk. I morgon kommer flickorna hem från sin Sverigevistelse. Det har gått så fort och de har upplevt så många trevliga saker. Första veckan var de i sommarstugan och där träffade de även morbror, moster och lille kusinen. AB fick fiska och fick upp sin första fisk. Lyckan var total.

Vecka två var inte sämre den utan en hel del badstrand för att så avsluta den veckan med att åka till furuvik zoo. Som de var lyriska när de kom tillbaka. De hade sett apor, krokodil och ormar. Så fick de åka kaffekopp. Fyra gånger.

Därefter drog färden vidare till Idre och Norge. Att sitta vid en sjö i solsken i Norge var grejjer det. Och äta mormors pannkakor.

Sista veckan höll de till i Mora. En kväll efter maten gick de ut för att leka. Efter en liten stund kom de upp och sa att de ville ha sina gummistövlar. Jodå, det gick väl bra. Efter en lång stund kom de så tillbaka.

Genomblöta.

Grannen hade satt vattenspridaren. Och den är förstås fantastiskt skoj att springa i. Båda två var precis genomblöta. Och iskalla. Mormor fick sätta på varma duschen till dem.

Just nu är de hos morbror. Det vankas invigning av deras vedeldade heitapott. Och grillning.

Tänk vilka fantastiska upplevelser de har haft och vilka underbara mor och farföräldrar de har som har både orken, viljan och möjligheten att ta emot dessa två energiknippen. Att få uppleva Sverige på egen hand och låta den få bli en naturlig del i deras annars så isländska vardag.

Rötter är bra mycket viktigare än vad många kanske tror.