Huvudlöss

I förra veckan började lilla KI klia sig ordentligt i huvudet. Det syntes lång väg att det var något som irriterade henne.

På måndagen kom stora chocken. Hon hade fått huvudlöss. Och troligtvis hade hon fått det från dansen eftersom hon dansade med en flicka som sades ha löss. Och inte nog med et både AB och mamma var drabbade av huvudlöss.

Tjohosan vad skoj – not!

Och det var inga dåliga paddor hon fått i håret. Den ene var rejält stor – ungefär samma storlek som ett sesamfrö. Lusmedel och luskammning och så trodde jag att det hela skulle vara över. Men si den här objudna gästen hade minsann inga avsikter att försvinna så i söndags började KI åter igen klia sig i huvudet. Nu var de små. Pyttesmå. Så det innebar att de var nykläckta.

Ny omgång med lusmedel och jag fick även rekommendationen om ett hårsprey med rosmarin. Det ska lusen verkligen hata.

Nu spreyas och kammas det morgon och kväll…