Karin Inga behöver glasögon

I går var jag med mamma till ögonläkaren. Inte för att jag hade klagat på någotvis. Nä, jag hade faktiskt inte sagt något alls. Eller så kan det också va att jag inte riktigt visste vad jag skulle säga för något. Jag kunde väl inte begripa att de där svarta prickarna inte var fullt normal.

I alla fall så fick jag hålla för ena ögat och peka på de bokstäverna som jag såg på väggen. Det högra ögat var ingen match. Jag hittade alla bokstäverna helt utan problem. Fast när hon sen satte en lapp för högra ögat blev total tvärnit.

Jag såg absolut ingenting!

Då fick jag droppar i ögonen som sved till lite grand och sen fick jag och mamma gå ut på en liten promenad. En hel halvtimme fick vi vänta tills vi fick gå in till läkaren igen.

Då lyste hon mig med lampor i ögonen och sen vände hon sig till mamma.

Er dotter är mer eller mindre blind på vänster öga!

Eller ja, det är nämligen så att vänstra ögat är lite för slött och då blir det så att det andra ögat tar vid. Mitt vänstra öga slutar då att fungera och hjärnan skapar inga bilder med det ”dåliga” ögat.

Nu låter det här lite värre än vad det kanske är för nu är det så att det här går att rätta till. Jag kommer att få glasögon och sen sätter de en lapp för mitt goda öga. På så vis tvingas jag till att börja använda mitt ”dåliga” öga igen.

Efter läkarbesöket åkte vill till Smaralind och jag fick välja mig ett par nya glasögon. Vi ska hämta dem på flygplatsen då vi ska åka till mormor och morfar.

Teddy i Bamsetidningen har också glasögon så nu blir jag lika som han.

Kram från mig
Karin Inga