Grattis Anna Björk 11 år

Våran första prinsessa börjar bli stor. Ja hela 11 år. Tänk vad tiden går. :)

Hon har vuxit sig till en stor skönhet både vad gäller det innre och det yttre. Hon är omtänksam, mån om sina systrar och är mycket duktig i det hon tar för sig. Hennes stora passion är skridskor som hon nu övat i drygt ett år. Hon har lärt sig att ta bussen dit och åker nu helt själv på träningar eller när hon vill ta en extra skridskotur på ledig tid.

Hon har fortfarande en stor passion för film och använder sin surfplatta och sin telfon helt obehindrat och vet precis hur hon ska få tag på saker och ting som hon vill titta på.

I skolan är hon starkast i matte och fick stort beröm för muntligt framförande. Det tyder på ett gott självförtroende där hon talar obehindrat inför hela klassen.

Ett stort grattis på din födelsdag!

493

Mera midsommarfirande

På midsommardagen åkte vi buss hem till Maria och Enrique. Där firades det midsommar – igen. Mamma hade gjort världens godaste silltårta och Maria hade gjort massor med köttbullar. Det blev rena fat ;)

Dessutom tillät Arndis sig att få vara fin i håret den här dagen. Hon som aldrig vill göra något med sitt hår satt helt plötsligt helt still och mamma kunde göra henne så fin!

20150620_192209 20150620_183201 20150620_183151 20150620_173933 20150620_160007 20150620_155944 20150620_155928 20150620_155856

Midnattsritt

Här har vi haft en grymt kall vår och trots att vi gick in i sista helgen i maj så finns det knappt en tillstynnelse av vår, sommar och grönt. Gräsmattorna är fortfarande bruna av fjolårets döda gräs och träden har små, små musöron som inte riktigt vågar sig fram.

Karin Boyes ”Visst gör det ont när knoppar brister” passar verkligen in på årets upplaga av vår.

I tidningarna skriver de om att det här är den kallaste våren sedan 1970. Jahopp.

Men så – äntligen händer det något. I fredags fick första riktigt sköna vårkvällen. Allt var tyst, lugnt och stilla och luften kändes riktigt behaglig. Och ja, solen har förstås gjort sitt intågande för länge sen. Nu har vi ljust dygnet runt och det är en härlig upplevelse efter den långa mörka vintern.

Vi passade på att tillbringa kvällen i stallet. Anna och Karin passade sin syster medans föräldrarna först spelade in de två hästarna som nu ska iväg på försäljning. Vid elvatiden på kvällen var det fortfarande lika härligt ute så vi tog oss ytterligare en ritt. Och det är väl tur att vi bor så nära stallarna så vi red helt enkelt hem för att se till de små liven att det sov ordentligt. Det gjorde de. Anna och Disa låg i våra sängar och Karin sussade gott under trappen.

bennihest

mane

sol

solgrey

view

Karin Inga får medalj i gymnastik

Idag har Karin haft sin första uppvisning. Och inte nog med det hon blev särskilt uppropad och fick medalj för att vara extra duktig och en förebild. På baksidan av medaljen är hennes namn ingraverat. Ni kan tro att hon var stolt :) Temat i uppvisningen är Frozen och Karin Inga är snögubben.

Karin Inga älskar sin gymnastik och väljer den framför allt annat. Om det är klassträff med kompisar på en träningsdag, då väljer hon träningen framför klassträffen.

karinmedalj2 karinmedalj karin3 karin2 karin

medalj

To the zoo

När årskortet inhandlades hade vi en svag aning om att måååånga turer skulle gå till Reykjaviks zoo. Och jodå. På bara en månad har vi redan hunnit med fem gånger.

Den här gången var pappa Benni med och det tyckte förstås flickorna var extra roligt.

pingst pingst2 pingst3 pingst4 pingst5