Reykjaviks zoo

Vi brukar oftast ha ett mycket fint väder under maj månad. Och det verkar stämma bra även i år – så här långt ;)

Vi njöt söndagens fina väder med att gå på Zoo. Det tyckte Arndís var fantastiskt roligt. Det var extra roligt att få springa precis hur mycket och i vilken riktning utan att mamma alltid sprang efter och satte stopp. Så sprang – gjordes det hela tiden. Hon hoppade av förtjusning och klappade händerna var gång hon såg ett nytt djur.

Karin var också med oss och hon fick åka karusell. Det tyckte hon var roligt.

Arndis spelar memory

Att spela memory tycker Disa är jätteskoj. Särskilt om det är med Alfons Åberg. Hon är kvick på att para i hop spelen och hon berättar mer än gärna vad bilderna säger.

Följande diskussion utspelar sig:

Mamma: Arndis, vem är på bilden
Arndis: Pappa!
Mamma: Vad gör pappa på bilden?
Arndis är tyst
Mamma: Vad gör pappa på bilden? Läser pappa tidningen?
Arndis: Pappa bajsar!

För vem är det som enbart läser tidningen på toaletten ;)

arndismemori arndismemory

Disa kan cykla

Den här lilla rackarungen är make till att vara snabb att lära sig saker. Efter att mamma städat inomhus så frågade hon om Disa ville gå ut och cykla. Till en början gjorde hon precis som tidigare, dvs satt mest på cykeln och visste inte riktigt vad hon skulle göra. Mamma visade henne då med händerna hur pedalerna fungerade och vips förstod hon hur hon skulle göra och trampade på ordentligt. Ja, hon kunde tillochmed bromsa. Styra var fortfarande rätt svårt ;)

paskdagendisacykla2 paskdagendisacykla paskdagenarndis

Påskafton

Det blev en mycket bra påskafton. Mamma började dagen med 60 minuter spinning och därefter blev det en liten påsklunch med äggmålning. Hela familjen deltog i målningen :)

De äldre flickorna passade sedan Disa medans mamma red en lång ridtur runt sjön.

paskaftonkarin paskaftonegg paskaftondisa paskaftonbenni paskaftonannaegg

Långfredag

I dag packade mamma in alla flickorna i bilen och begav sig upp till farfar Markus. Han hade som alltid gjort lammrygg och brunade potatis. Flickorna åt med god apit och dagen till ära fick vi träffa kusin Markus, Elsa och deras barn. Arndis blev fort förtjust i Benni och de lekte bra ihop.

langfredagmiddag langfredagelsa langfredagarndis langfredagmarkusbenni langfredag