Isprincessan Anna Björk och gymnasten Karin Inga

I början på mars ska Anna ha sin första konståkningstävling. Och hon längtar! De senaste två dagarna har hon haft vinterlov från skolan och båda dagarna har hon varit nere på isen och tränat inför tävlingen. I måndags var Karin och två kompisar med henne men i går tog hon bussen själv och tränade i tre timmar.

Hon tränar även programmet hemma. Om och om igen jobbar på takt, rytm och teknik.

Lyckan var dessutom total när hennes nya tävlingsklänning så till slut kom i går. Och visst blir hon en vacker isprincessa? Färgen är bedårande till hennes blonda och smala utseende. Hon är som en sagofigur, tycker mamma, precis som i ”Frozen”

Karin Inga är också i eld och lågor. Hon har äntligen kommit med i gymnastiken. I går fick hon nya träningskläder som hon valde ut helt själv. I dag ska hon hålla kalas för hela klassen, något som hon längtat till jättelänge. Nu kändes det inte lika roligt längre eftersom det skulle innebära att hon missar en träningstid. Hon sa att hon skulle vara en liten stund på kalaset för att sedan åka till träning.

Vi får väl se vilket som tar överhand i kväll :)

isprincessan isprincessan2
gymnasten

 

Äntligen Karin Ingas tur

När Karin Inga bestämde sig för att sluta med dansen var hon inte helt säker på vad hon ville göra istället. I höstas provade hon på volleyboll, som hon tyckte var sådär roligt. Sen dess har hon pratat länge om att gymnastik vore något hon absolut ville prova.

Problemet var bara att där var det en ordentlig kö och hon sattes upp på väntlista.

I går fick hon meddelande om att hon blivit antagen.

Lycka, tyckte Karin och efter två timmars intensiv träning var hon trött men överlycklig. Det här var verkligen något hon ville syssla med.

fimmleik

Födelsedagsfesten som kom av sig

Våran lilla Karin Inga fyller år i dag. Nio år minsann. Tänk, vart tog alla dessa år vägen? Men vi har haft mycket skoj igenom tiderna.

Dagen till ära väcktes hon av mamma, Anna Björk och Arndís. Pappa var på väg hem från Norge och landade på Island strax innan lunch.

Redan efter frukost började Karin må dåligt och sen byttes födelsedagsfirandet mot magsjuka. Stackar liten.

Så festen är framflyttad till nästa helg.

Några bilder hann vi dock ta under dagen.

Sverige

Det blev en panikresa till Sverige. Allt kastades omkull och som oftast när det handlas i panik så beror det på felbedömningar eller så är det helt enkelt akut. Att kunna göra en bedömning i ett sådant läge är oftast mycket svårt och det akuta tar gärna över.

Så här efteråt kan vi med lättnad säga att det hela var inget annat än en felbedömning – av läkaren som inte visste vad h*n höll på med. Det blev en isländsk läkare som blev räddningen och som satte in rätt behandling.

Pappa mår under omständigheterna bra. Och det är huvudsaken.

Vi fick dock några riktigt härliga stunder och vi försökte bryta upp läkarbesöken med något trevligt. För att sakta med säkert kunna bygga upp lugnet. Innre frid är viktigt för den totala allmänhälsan.

Ommöblering

Hallen har varit ett problem i vårt hus. Barnens mössor, vantar och kläder har en tendens att ligga snörda på golvet. Trots att vi har hylla för skorna och korgar för vantar och mössor.

Den här lösningen blev ett lyckat alternativ eftersom de stora svarta lådorna är enklare att dra ut plus att det ger bättre plats för skorna. Den gamla byrån åkte in i det temporära sovrummet och barnsängen skruvades ner och åkte ut. Disa sover inte i den hur som helst.

byra byra2 sang

Tapeter

I går var vi hos grannen på förfest. Det var riktigt inspirerande att få se ett hus som var färdigt ;)

Tapeter har aldrig varit ”på tapeten” he he he men igår såg jag första isländska huset som hade en fondvägg av just tapet. Så NU har vi öppnat dörren för den möjligheten. Jag tänker också fondvägg i vardagsrummet. Jag har hittat två favoriter.

alice harlequin

Inte fisk nu igen!

Samtliga barn inklusve pappa B klagade högljudt när jag berättade att det skulle bli fisk till kvällsmat. Vi hade nämligen haft fisk kvällen innan och eftersom det blev en hel del fisk över så var det inte mer än lämpligt att äta upp även den.

Tänk så fel de hade för här slickades faten rena efter middagen. Disa gick dessutom och tiggde från de andras tallrikar :)

Kryddkokt vit fisk med kokt potatis (mosat i smör för de små)

1 vitlöksklyfta fint hackad
½ gul lök fin hackad
3 cm färsk ingefära hackad i småbitar
koriander, basilika, (torkad eller färsk) kumminfrön, svarpeppar, salt
2 skivor citron, pressa saften över fisken
2 msk olja
2 dl vatten
Maldonsalt

Fräs löken och kryddorna.

Häll oljan i en traktörpanna och lägg sedan ner fisken. Salta och peppra. Slå över vattnet och koka upp. Stäng av plattan så fort som det kokar och låt fisken bli klar på eftervärmen. Servera med kokt potatis, slantade morötter, gurka och tomat. Jag mosar alltid barnens fisk med smör och då blir det rena fat.

Erika blir 50 år

Det var en smått förvånad Erika som blev ”kidnappad” av oss tjejer. Vi hade hyrt lägenhet i Reykjavik och dit åkte vi hela gänget för att fira Erika på bästa sätt. Ostar, god dryck, sushi och en stadspromenad. Senare på kvällen spelades det Alfapet.

Dagen därpå börjades med citronvatten chi gong, grön boost och en stadig frukost. Därefter fick födelsebarnet en promenad för att sedan avnjuta ett kallbad á la Island. Det innebar att först sitta i ett varmt bad (utomhus) för att sedan gå ner och doppa sig i havet. Havet höll 0,6 grader varmt den här dagen. En fantastiskt härllig upplevelse.

På kvällen slöt herrarna upp och vi fick en matlagningslektion i indisk matlagning. Så fantastiskt roligt – om du frågar mig.

På frågan vad som händer nu de närmsta 10 åren svarade Erika: Att hålla mig smidig, röra på mig och tänka på hälsan.

Bilder från helgen:

Andas ut

Efter en lång tid av ovisshet kan vi nu äntligen börja andas ut. Våran morfar är på bättringsvägen.

Här hemma har vi förstås följt förloppet på avstånd och det är särskilt vid sådana här tillfällen som det är extra jobbigt att vara så långt borta. Nu ser vi positivt på den lilla utveckling som förhoppningsvis nu bara går framåt.

Helgen har dock innehållit en hel del trevligheter. Anna Björk har haft sin första morgonträning och vaknade helt själv och gjorde i ordning sin frukost helt själv. Så ropade hon in till sin pappa att han behövde inte vakna förräns de skulle åka för hon klarade sig själv.

Mamman var nämligen inte hemma utan höll på med en rad roligheter på annat håll.

Det var en väninna som fyllde 50 så det firades med tjejklubben.

På lördagen vinterbadades det. Så nu ligger pappa B illa till för om mamma får som hon vill så ska hela familjen gå och vinterbada på lördag.