Den stora solförmörkelsen

Redan för en månad sen hade flickorna börjat prata om årets stora händelse; Solförmörkelsen. I skolan hade det getts lektioner om solen, månen och hur jorden snurrar. Det skulle delas ut gratis glasögon till alla barnen så att ingen skulle skada ögonen.

Dagen D var då äntligen här och dagen till ära hade skolan avslutning på den temavecka som varit. De hade haft Röda Korsets verksamhet som tema och barnen hade bakat och gjort saker som de nu sålde till alla föräldrarna. Samtliga pengar skulle gå till röda korsets verksamhet.

Karin stod och sålde kakor och Anna underhöll med körsång.

Det bästa av allt var nog att i dag hade vi klarblå himmel! Solen skymdes till 98% så även om det inte blev helt mörkt så kändes kylan påtagligt så fort solen försvann. Det blev riktigt, riktigt kallt!

Charmtrollet som alla älskar

Förra veckan kom en mamma fram till oss och sa: Är det du som är Arndis mamma? Min son pratar inte om någon annan hemma. Efter den dagen är det fler mammor som gett sig tillkänna att deras barn pratar inte om någon annan än vår lilla Arndis.

Hon är allas charmtroll på lekskolan som alla älskar.

Och nog är hon ett underbart litet troll som alltd är redo för bus, stoj och alltid så himla glad.

I måndags var vi på klass-samtal för lilla fröken bus och lärarna bokstavligen älskar det här lilla charmtrollet. Hon är så glad säger hon och alla barnen älskar henne. Hon är alltid vaken och nyfiken att prova något nytt och tycker allting är så roligt. Hon är oehört snäll mot de andra barnen och det syns att hon alltid vill dem väl. Hon har utvecklat sitt tal och kan säga upp till fem ord i en mening.

Det är också något som vi har märkt hemma. Hon blandar visserligen svenskan, isländskan och hör och häpna. Även engelska! Det beror på att hon lyssnar på filmer på youtube, Surfplattan har hon nämligen lärt sig och hur hon vet hur hon ska ta fram barnfilmer på youtube är fortfarande en stor gåta. Hon sjunger visor på engelska och blandar dem sedan med svenska och isländska.

Hon har också lärt sig att räkna. Vi har en bok om Nicke Nyfiken som räknar till 100 och i går räknade hon först på isländska och sen på svenska – till 20. Det är inte dåligt för en två-åring!

arndis arndis2

Bilder av isprincessan

Isprincessan Anna Björk och gymnasten Karin Inga

I början på mars ska Anna ha sin första konståkningstävling. Och hon längtar! De senaste två dagarna har hon haft vinterlov från skolan och båda dagarna har hon varit nere på isen och tränat inför tävlingen. I måndags var Karin och två kompisar med henne men i går tog hon bussen själv och tränade i tre timmar.

Hon tränar även programmet hemma. Om och om igen jobbar på takt, rytm och teknik.

Lyckan var dessutom total när hennes nya tävlingsklänning så till slut kom i går. Och visst blir hon en vacker isprincessa? Färgen är bedårande till hennes blonda och smala utseende. Hon är som en sagofigur, tycker mamma, precis som i ”Frozen”

Karin Inga är också i eld och lågor. Hon har äntligen kommit med i gymnastiken. I går fick hon nya träningskläder som hon valde ut helt själv. I dag ska hon hålla kalas för hela klassen, något som hon längtat till jättelänge. Nu kändes det inte lika roligt längre eftersom det skulle innebära att hon missar en träningstid. Hon sa att hon skulle vara en liten stund på kalaset för att sedan åka till träning.

Vi får väl se vilket som tar överhand i kväll :)

isprincessan isprincessan2
gymnasten

 

Äntligen Karin Ingas tur

När Karin Inga bestämde sig för att sluta med dansen var hon inte helt säker på vad hon ville göra istället. I höstas provade hon på volleyboll, som hon tyckte var sådär roligt. Sen dess har hon pratat länge om att gymnastik vore något hon absolut ville prova.

Problemet var bara att där var det en ordentlig kö och hon sattes upp på väntlista.

I går fick hon meddelande om att hon blivit antagen.

Lycka, tyckte Karin och efter två timmars intensiv träning var hon trött men överlycklig. Det här var verkligen något hon ville syssla med.

fimmleik

Födelsedagsfesten som kom av sig

Våran lilla Karin Inga fyller år i dag. Nio år minsann. Tänk, vart tog alla dessa år vägen? Men vi har haft mycket skoj igenom tiderna.

Dagen till ära väcktes hon av mamma, Anna Björk och Arndís. Pappa var på väg hem från Norge och landade på Island strax innan lunch.

Redan efter frukost började Karin må dåligt och sen byttes födelsedagsfirandet mot magsjuka. Stackar liten.

Så festen är framflyttad till nästa helg.

Några bilder hann vi dock ta under dagen.