Ja ja ding dong

Tänk att den lilla nordliga staden helt plötsligt fick en plats på världskartan när den omtalade beryktade men feel good och populära filmen Eurovision hamnade på Netflix.

Den pittoreska staden är annars mest känt för sina valsafaries. Och med tanke på att den ligger inte fullt en timmes bilfärd från Akureyri så blev det en lämplig dagstur.

Campinglivet tar på krafterna och efter att ha blivit väckt av ett par brölande polacker klockan sex så känns hemma än mer upskattat. Tältet är fuktigt och det börjar lukta ruttet gräs. Hotell känns som ett bättre alternativ just numen skam den som ger sig.

Sagt och gjort, bilen packades och vi styrde kosan mot norr. Om det regnade i Akureyri så bjöd Húsavík på betydligt bättre väder. Först ett besök på badhuset för att få bort tältlukten.

Därefter var hela familjen vrålhungriga. Det blev ett besök på Gamli Baukurinn. Det är en liten mysig restaurang inrett helt i trä. Inredningsdetaljer går i marint och vikings tema och det hänger många fina träsniden på väggarna.

Det serverades gigantiska pizzor som smakade riktigt bra. När alla var mätta gick vi längs den korta kajen och tog bilder på de hus och kyrka som visas i filmen.

Vi hittade även de små älvhusen. Det kändes nästan som att de hade koll på dig när du gick därifrån. Tänkte de kasta en kniv mot mig montro? ?