Sparbössorna

Att islänningen oftast inte sparar utan mycket hellre spenderar är väl vid det här laget ganska känt över hela världen. Bankerna riktar nu in sig till den nya generationen som ett led i att ändra konsumtionstrenden.

I dagarna lanserade de därför desssa tre fina sparbössor och kampanjen går ut på att du ska spara till något du önskar istället för att direkt gå till ”banken” (läs mamma och pappa) för att få det med en gång. I kampanjbladet står det bland annat ”jag vill spara till en ny snowracer, eller ett par nya skidor osv”

En bra kampanj – helt klart.

Det roliga i det hela är att det här uppmärksammades av flickorna som själva tog initiativet att de ville ha de här nya fina sparbössorna.

Och vi frågade dem båda vad de ville spara till? Och hur de hade tänkt att spara. Ja, först och främst hade de tänkt att sätta in dem pengarna de fått av morbror Kalle, mormor och morfar. De hade fått tillräckligt med julklappar tyckte de så att de här pengarna vore mycket bättre om de sparade dem till sommaren.

Då vi ska åka till Paris. Det är en resa de har pratat om i flera år nu och till sommaren ska vi äntligen kunna få åka hela familjen på semester. Först till Sverige och sen en vecka i Paris.

Deras plan gick vidare ut på att de skulle ”jobba hemma” med att passa sin syster, sortera tvätt, tvätta och hänga tvätt. Ja, och så hjälpa till att städa.

En bra plan helt enkelt.

sparbossa