Anna Björk och Karin Inga flyger ensamma till Sverige

I går var det då äntligen dags att få åka till mormor och morfar i Sverige. Som de har längtat, väntat och varit spända över att dels få åka flyg själva och dels få fira midsommar med mormor, morfar, morbror Kalle, moster Ingela och kusinen Hugo. De har inte pratat om någonting annat en längre tid. Både Hugo och Anna fyller år inom en vecka och Karin har bestämt att hon ska baka tårtan till dem båda.

Karin älskar att baka och var mycket målmedveten när hon gick med mamma i Bonus och pekade ut vilka ingredienser hon skulle ta med sig från Island. För just den här sakerna finns inte i Sverige, sa hon med sin förståndiga vuxensvenska.

Väskorna packade också mer eller mindre själva och Anna blev nästan lite förnärmad när mamma kom och packade upp allt igen eftersom hon ville se att Anna fått med sig alla sakerna. Klart hon hade det!

Karin hade också lagt ner det hon skulle ha med sig och den här unga fröken bokstavligen badar i kläder och har en mycket bestämd åsikt om vad hon ska ha och inte ha med sig. Klänningar är hennes stora passion och det hade hon tagit med sig åtminstone fem stycken.

Incheckningen gick bra även om det tog en himla tid. Så vinkade de av mamma och pappa och gick iväg till det stora äventyret. Flygresan hade gått jättebra och de var överlyckliga över att dels få åka i ”Sagaklass” stolarna, dvs tvåsitsig breda läderfotöljer, och dels för att de fick dricka hur mycket läsk de villa. Anna och Karin drack sex burkar läsk vardera…