Julafton

Så var då julafton äntligen här. Som vi hade längtat. Och här gällde det att hålla hårt i traditionerna. Flickorna ville ha det som det alltid varit vilket betydde en tidig start med en öppen eld och äggsmörgåsar i Gudmundarlundur. Våra vänner Ingibjörk och Ingvar var också med oss.

Därefter åkte mormor och morfar till badhuset för att bada. Under tiden gjorde mamma i ordning den svenska jullunchen. Kl 15. var det dags för Kalle Ankas julhälsning och som seden säger – då sover större delen av gänget framför tv:n. Kaffe med dopp är förstås framdukat.

Klockan 18 är det dags att ringa in den isländska julen och det gjordes med att besöka Hallgrimskyrkan. En vacker julmässa med mycket sång.

Väl hemma igen åt vi isländsk julmiddag, kassler med brunade potatis, sås, majs, ärtor och rödkål.

Då var det äntligen dags för julklapparna och det var många klappar som låg under granen.