I badhuset

I går gick hela familjen och badade. Disa, som i princip var varje dag i badhuset medans mamma var hemma, blev så glad att hon började klappa händerna när hon kom in i omklädningsrummet.

Mamma tog av henne kläderna och nu när lilla fröken bus lärt sig krypa så satte hon igång att utforska alla de där utrymmena som hon tidigare enbart sett från stolen. När mamma kallade på henne fick hon ännu mer bråttom och drog i väg så hennes systrar knappt hann i fatt henne.

Väl inne i duschen fick Disa sitta i badbaljan. Tjoho! vad det var kul tyckte Disa och plaskade allt vad hon kunde. Det var knappt så att mamma lyckades sätta på henne badbyxorna. KI fick hjälpa till. När alla var färdigduschade och iklädda badkläder var det dags för poolen.

I den stora bubbelpoolen finns det ett litet område med riktigt grunt vatten. Det var nästan så att Disa kunde sitta där och ändå nå huvudet över vattenytan. Men det gjorde ingenting tyckte Disa för nu skulle hon STÅ. Hon stod mest hela tiden och då och då doppade hon rumpan i det varma vattnet. Att sitta på pappas mage var också riktigt skoj och då klappade vi händerna. Mamma frågade då hur stor Disa var och direkt lyfte hon upp händerna för att visa hur stor hon var.

AB och KI gick till stora tävlingsbanan. Där visade de pappa hur duktiga de var på att simma. AB simmar helt själv och kan simma riktigt långt. KI klarar av en 10 simtag ungefär. Båda två är totalt orädda för vatten och hoppade gång på gång från pallen och ut i det tvärdjupa vattnet.

Badhusvistelsen avslutades i inomhusbassängen. Där fick Disa åka skumgummibåt. När hon trillade i vattnet ruskade hon mest på sig. Avslutningsvis fick Disa sitta på kanten och ”trilla i” – även det tyckte hon var jätteskoj och ruskade på sig när hon kom upp över ytan.

Behöver vi tala om att alla tre flickorna var jättetrötta och somnade tidigt?