Skolstart

Det var två mycket förväntansfulla flickor, som den här morginen vaknade redan vid kvart i sju. På ett studs var de iklädda sina nya fina kläder och satt vid frukostbordet och väntade på att mamma skulle komma med maten. Det blev havregrynsgröt till dem båda och de åt med frisk aptit. Så skulle det kammas och flätas – och mamma sprejade dem med ”Dr Fischer” rosmarinspray. Sprejet har nämligen en stor förmåga att förminska risken att bli smittad av lus, som är en stor åkomma här på Island, särskilt vid skolstarter.

De senaste dagarna har pappa och flickorna inhandlat alla skolsaker från den inköpslista som skolan skickar ut. Det har handlats pennor, suddegum, pennvässare, färgpennor, skrivbok, räknebok, räknemaskin, sagobok, uppgiftsbok, olika sorters plastmappar och en trämapp till att ha alla lösblad i. Allt det här har nu prydligt märkts med namn.

Både Anna och Karin har fått nya gummistövlar. Anna fick så fint regnställ av mormor och morfar i födelsedagspresent medans Karin har fått nöja sig med Annas gamla. Till hennes stora förtret och det talade hon tydligt om i morse. Mamma har lovat att de ska se på ett nytt ställ till henne, vad det lider…

Redan vid halv åtta var de färdigklädda i regnkläder, hjälm och skolväska. Då pappa frågade om han inte skulle cykla med dem ropade flickorna i kör: NEEEEJ!

Nu ska de börja i en ny skola och vi har redan varit där och de har träffat sin fröken.

Ja, det blir spännande att höra hur deras första dag i skolan har varit 😀