Vårt lilla charmtroll

Disa har verkligen utvecklats till familjens lilla charmtroll. Och hon älskar att få all den här uppmärksamheten och är dessutom tydllig att tala om för alla när hon inte får tillräckligt av den 🙂 Att ligga själv och göra saker är inte riktigt hennes grej men när stora systrarna leker eller mamma eller pappa håller i henne, ja då är hon glad och nöjd.

Hon sitter själv nu – om hon har ett stöd runtomkring sig. Hennes två första tänder är nu helt synliga. Vi ger henne smakportioner – eller kanske rättare sagt – mitt på dagen får hon mer eller mindre full portion av morot/potatis och en liten smakis av mango. Hon har också fått en hel del gröt – fast den tycker vi inte är särskilt god. Hon verkar dock vara ett riktigt matvrak så trots att det inte är riktigt gott så äter hon ändå.

Hon har flyttat in till sitt egna rum och det fungerar riktigt bra. Hon somnar runtikring kl. 19 och är mycket lättsövd. Får hon bara lite av mammas tutte innan hon somnar så är hon nöjd. Den sista veckan har sett en liten förändring i nattvanorna. Hon vaknar vid midnatt och ytterligare en gång på natten för att få mat. Därefter sover hon till halv sju. Det kan vara ett tecken på att det är dags att börja ge henne lite gröt även på kvällen eftersom hon verkar behöva mer mat än tidigare. Hon gråter dock sällan när hon vaknar utan ligger och ”hoar” och pratar tills mamma vaknar och kommer och hämtar henne.