Att gå ensamma på bio

I går gick hela familjen på bio. Och bara det är ett trevligt söndagsnöje.

Men i går var något extraordinärt och stort på gång. Anna Björk och Karin Inga skulle själva gå på sin bio medans mamma och pappa gick på en annan i en sal bredvid.

Stort.

Och jag kan tala om att det var mycket spänning hos flickorna. Och utifrån små flickors perspektiv så var det mest omtalade ”att de skulle sitta allra högst upp” För det vill nämigen aldrig mamma. Så när biljetterna var visade och mamma följde dem in till biosalongen gick de båda fröknarna högst upp och satte sig i mitten av den raden.

Därefter fick Anna Björk mammas telefon som en extra säkerhet så att de kunde hålla kontakten OM något skulle inträffa.

Anna Björk ringde bara åtta gånger.

Första gången ringde hon för att berätta att nu hade de paus. Ja, i de isländska biovisningarna har de paus i mitten för att folk ska kunna gå på toaletten och köpa sig lite mer förfriskningar. Och så berättade hon att filmen var jättebra.

Grejjen var bara den att då var det inte paus hos mamma och pappa och de fick hör några irriterande ”schyss” runtomkring sig.

När Annas och Karins film var slut ringde hon bara sex gånger. Mest för att kontrollera att mammas och pappas film fortfarande inte var slut och att hon och Karin nu hade kommit ner till nöjesparken. Där skulle de invänta mamma och pappa.

Och på frågan om de skulle vilja gå på bio själva igen.

Abselut.