Föräldrarsamtal i skolan

I morse var det dags för höstens föräldrarsamtal och både mamma och pappa möttes upp i skolan för att höra vad flickornas fröknar hade att säga.

Anna Björk är mycket duktig i skolan, lyssnar bra och är intresserad och arbetssam. Hon gillar att skriva, räkna och göra sina uppgifter. Hennes svagaste punkt är läsning. Mamma säger att Anna helt enkelt inte har intresse för läsning. Hemma sitter Annna mycket sällan och läser men sitter gärna och ritar och skriver.

Inför mötet fick Anna till uppgift att tänka ut en målsättning med terminen. Anna har ibland svårt att skilja på g och k och f och v när hon skriver och det är hennes målsättning att bli bättre på just detta.

Karin Inga fick också lovord från fröken och är duktig i det hon tar för sig. Lyssnar bra på fröken. Hon har dock lite otur med sin klass och det är lite för mycket ”tjejgrupperingar” som inte alltid är så snälla. Det händer titt som tätt att Karin inte får vara med och leka – som är karakteriskt för en del tjejer att de pysslar med. Frekjudottlur kallar vi detta på isländska och fröken sa att då är det viktigt att hon säger till.

Och vi vet ju det hur dessa två damer är hemma. Ett som är säkert är att de är totalt olika som svart och vitt. Båda har sina för- och nackdelar.

Och tur är väl det