Morgonpigga tjejer

Flickorna med nya kläder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flickorna fick presenter i går. De hade varit duktiga och gått med hundarna som vi passat under en tid. Nya fina kläder är alltid välkommet och KI studsade upp – som vanligt – och klädde sig i sina nya fina grå kläder.

Det måste sägas att KI har verkligen utvecklats till det positiva efter att hon börjat skolan. Hon är mycket noga med att gå och lägga sig i tid och nu är det nästan tvärtom på kvällarna. Efter maten går och själv och borstar tänderna, kammar håret, tar på sig nattkläderna och tar fram de kläder som hon ska ha i skolan dagen därpå. När hon är färdig går hon och rycker mamma i armen: ”Ska du inte komma och sjunga godnatt för mig nu?!” Mamma sjunger alltid ”Trollmor har lagt sig” och kliar henne på ryggen medans hon sjunger. KI har somnat när mamma är inne på tredje gången av trollmor.

På morgonen vaknar hon självmant vid halv sju och klär sig direkt i de kläder som ligger ihopvikta intill sängen. Sen går hon upp och ropar ”mamma jag är klar nu” Sen äter hon sin frukost, borstar tänderna, borstar håret och går till mamma som antingen flätar eller sätter upp tofs.

Fördelen med det här är att det har även fått stora syster att bli lite bättre på kvällen och morgonen. AB är en drömmande person och ibland undrade mamma om varje dag för AB var en helt ny upplevelse. Som om det skulle vara en nyhet att hon ska klä sig, ta på sig strumpor, borsta tänderna… hon satt mest i soffan och drömde sig bort någon annanstans.

För övrigt är AB en mycket plikttrogen och en totalt genomsnäll person. Hon blir sällan arg men hon kan bli sur. Ja, hon är mycket snällare än sin syster, som ibland kan vara aningen viljestark och kliver rakt över allt och alla. AB älskar skolan och hemläxor, särskilt om det är räkna, uppgifter, skriva och rita. Läsning däremot tycker hon är dötrisst.

KI har inte fått någon hemläxa – än. Hon ska få sin första läsebok med sig hem idag.

Du kan tro att hon är spänd.