Anna Björks tur att vara sjuk

Jahopp… I fredags började AB klaga på huvudvärk. Under natten till lördag sov hon mycket oroligt och febertopparna avlöste varandra.

När hon vaknade på lördagsmorgonen hade hon röda prickar över hela kroppen. Ansiktet var mer eller mindre lila och hade stora flammor av små, små röda prickar. Utslagen var tillochmed inne i öronen. Hon hade svårt att svälja och halsen var heltjock plus att hon hade fruktansvärt mycket feber.

Nä, det här står inte rätt till sa mamma och tog henne till akutmottagningen. Den var knökafull med folk. Najs, tänkte de att här får vi spendera resten av dagen. Efter två timmars väntetid blev det Annas tur och inom loppet av ett par minuter var vi på väg till apotektet för att hämta ut penicillin. Hon har fått halsfluss och det är streptockerna som gör alla utslagen.

Hela dagen ligger AB helt still och ansiktet pendlar mellan kritvit och ljuslila. Stackars lilla Anna Björk.

På kvällen verkar det ändå som om pencillinet börjar ge bukt på halsflussen och hon piggnar till. I natt har hon sovit hela natten och feberna har gått ner lite grand. Hon är på bättringsvägen.