Stockholm i mitt hjärta

Vi avslutar vår semester med två dagar i Stockholm. Och det mina vänner, var totalt rätt beslut. De äldsta tjejerna minns inget av stan och Disa har aldrig varit där.

Vi åkte tåget från Mora till Stockholm och kom dit vid lunchtid.

Vi bodde på Motel Hamarby Sjöstad och det blev verkligen en glad överraskning. Vi hade ett familjerum som var smart dekorerat och vi kunde se Globen ifrån vårt fönster

Flickorna var lyriska.

Först ut var Skandinavian Moll i Solna. Anna skulle köpa en ny telefon. Dit åkte vi med tvärbanan som gick precis utanför hotellet. Den hade exakt samma design som den som vi gick i när vi var i London.

Scandinavian Moll here we go!

För att då toppa Londonkänslan hoppade vi in till Wagamama på vägen hem. Mysigt med take out och vi åt i lobbyn på hotellet.

Och ja, det var så underbart att vara tillbaka på de gamla stigarna igen. Vi bodde i mina gamla hemkvarter och jag och Anna gick förbi gamla huset och de stigarna som jag gick medans vi bodde där. Om så bara periodvis. Jag blev nästan lyrisk av att se vårt hus och gå upp mot Skärmarbrink och vägen gentemot Globen. Det stack lite i hjärtat när jag såg gamla slakteriområdet som de nu håller på att göra om till bostadsområdet.

Nästa dag stod det shopping, shopping, shopping på agendan. Vi tog tunnelbanan in till T-centralen och bara att få se ”Plattan” var en upplevelse för tjejerna.

Det blev ett galen dag med mååånga steg och mååånga affärer. Telefonen berättar att vi gick 16 km! Disa skulle få ett par nya skridskor så vi letade upp butiken som låg på Birger Jarlsgatan. Vi gjorde en miss på tunnelbanan så vi åkte nog lite fel. Vi tar en el-sparkcykel sa Disa.

Efter den här intensiva dagen var vi helt slut. Alla fyra lade sig när vi kom till hotellet och vi orkade inte röra oss en millimeter på ett bra tag. När vi började fundra på mat så var vi alla eninga.

VI HÄMTAR HEM SUSHI OCH ÄTER HÄR!

Efter middagen var alla fortfarande jättetrötta. MEN sa jag, det här går ju inte, Det här är sista kvällen i Sverige och vi är i Stockholm. Det måste vi ta vara på så vi gaskade upp oss och tog tunnelbanan till Gamla Stan.

Kvällen var helt ljumen och tjejerna blev helt paffa av hur fint det var. De var sååå nöjda med kvällen och att vi verkligen åkte in till stan. Vi gick längs med de trånga gränderna i Gamla Stan, ner mot slottet för att sedan vandra vidare ut mot Skeppsholmen.