Disa kan hålla rätt på pennan

Hon utvecklas enormt under den här tiden. Ett av de stora uppgifterna som de gör i lekskolan kallas för ”Lubbi”.

Lubbi det är en hund och letar efter ben med bokstäver på och barnen får leta efter benen och lära sig vilken som är just deras bokstav. Disa kan sin bokstav, pappas, mammas, Karins, Annas (och vi har ju lika dana bokstäver säger Disa förtjust) och så kan hon alla kompisarnas bokstäver också. Hon berättar om bokstäverna titt som tätt.

Hon har även börjat utvecka finmotoriken för att färglägga och nu såg vi för första gången att hon höll i pennan rätt. Hon visade att vi skulle rita en gubbe emellan tummen och pekfingret (ni vet där i hålan) och där ska pennan ligga för att hon ska kunna gripa ordentligt. Hon koncentrerar sig och ritar nästan helt innanför linjerna. 🙂

20161119_103652