Första sommardagen

På Island har vi en ledig dag då det firas ”första sommardagen”. Den dagen hade vi idag. Dagen till ära hade vi faktiskt riktigt fint väder även om det fortfarande är ganska kallt.

Vi började dagen med att gå ut och cykla, eller Karin och Arndis då. Mamma hade fullt sjå att springa efter Arndis och se till att hon varken cyklade för fort eller svängde då hon skulle så att hon inte cyklade omkull 🙂

Vi gick en lång promenad ner till sjön och det kom många spännande saker att titta på. I alla fall om du frågar Arndis. Rätt vad det var kom det en höna spatserade och den ville Arndis följa efter. Sen kunde hon inte förstå varför hon inte fick gå in på en främmande familjs tomt för att gunga. Det fanns ju gungor där och dem är till för att gungas i.

Det blev en lång övertalningsdiskussion där lockelse om blåsa såpbubblor och pannkakor till slut tog överhandet av Arndis intresse så att hon kunde släppa tanken på gungorna.

Såpbubblor var nämligen det hon tidigare fått i sommarpresent. 🙂 Och det tyckte Arndis var jätteskoj. De äldre flickorna fick också såpbubblor och det skall kanske erkännas att Anna Björk inte riktigt uppskattade den presenten.

Hon hade haft sleepover party med sina två bästa kompisar och kom inte hem förräns till lunch.

På eftermiddagen gick vi på jippo där första sommardagen firades med pompa och ståt.