En försmak av julen

I går hade vi luciaövning i kyrkan. Alla skulle skulle ta med något till ett gemensamt kaffebord. Och vad kommer då inte bäst till användning om inte muffinsmaskinen? Nu fanns det både saffran och hjortron hemma och just den kombinationen blev särskilt lyckad och något vi rekommenderar att prova.

Saffransmuffins med hjortronsylt:
Recept till 16 muffinsar:
2 ägg
1 dl socker
0,8 dl rapsolja
1,5 dl yoghurt
2 stora tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
saffran 0,5 gr
1 tsk hjortronsylt pr. muffins

Vispa ägg och socker poröst. Vänd sedan ner alla de torra ingredienserna och eftersom vi har muffinsmaskin häller vi lite smet i varje form och gräddar 12 minuter pr muffins.

När muffinserna är kalla pudra över med lite florsocker.

Luciaövning är något som flickorna tycker är riktigt roligt. Ja lillfisen tycker också det är skoj med lucia och hon sätter sig snällt och fint hos karin och försöker hänga med så gott det går. Och hon har ett tålamod som sträcker sig till ungefär fem minuter. Sen måste hon upp och springa. Och det gör hon – hon springer runt, runt i cirklar och kryper in och hoppar upp där hon kommer åt. I går klättrade hon upp på orgeln så många gånger att mamma fick säga till på skarpen. Då åkte mungipan ner och hon tittade under lugg. Men hon lyssnade vilket var en liten seger – för det har hon annars aningen svårt för.

Här kommer några bilder från dagens luciaövning: