Arndis har börjat lekskolan

Så var då dagen D äntligen här och lilla fröken finemang skulle börja på lekskolan. Hon gick som vanlig självmant i skorna och tyckte det var aningen konstigt att hon inte skulle åka bilen… hon tittade upp på mamma och sen skrattade hon och höll mammas hand glatt medans hon traskade ner för gatan.

När vi öppnade grinden till lekskolan tjöt hon av förtjusning för här hade hon varit förut. Men när hon inte fick rusa mot uteplatsen tvärnitade hon och tyckte det var mycket konstigt. Hon var aningen reserverad i början och blyg inför fröknarna. Det var tryggt att ha mamma där.

Hon fick frukt och till lunch serverades det fisk, potatis med broccoli och skirat smör. Jättegott, tyckte Arndis och åt med stor aptit två tallrikar med mat.

Därefter var det dags att sova. Nu var hon van att sova hos dagmamman och hon lade sig ner för att invänta sömnen. Dessvärre var det flera barn som inte alls var på sovhumör och det störde henne så pass att det gick inte somna. Hur hon än försökte.

Det slutade med att hon och mamma gick fram i stället.

Därefter var det dags att gå ut och leka och det tyckte Arndis var finemang. Toppenroligt att åka rutschkana, leka i sandlådan och få gå omkring lite som hon själv ville utan att någon hela tiden stoppade henne.

Efter ute-tiden var det dags för eftermiddagsfika. Det bjöds på jättegott bröd och mjölk. Arndis åt två brödskivor och drack tre glas med mjölk.

I morgon ska vi börja dagen utomhus. Det blir nog ännu roligare.