Skolstart

Det var två stycken mycket förväntansfulla tjejer som hoppade ur sängen med ett skutt i morse. Det var nu äntligen dags att få börja skolan igen.

Både Anna och Karin hade noggrant gått igenom listan över alla de saker som måste införskaffas till skolan. Mamma hjälpte dem att bocka av det som redan fanns hemma och det som hade införskaffats. Block, pennor, suddigummin och plastmappar hade prydligt märkts med respektives namn och som de omsorgsfullt lagt ner i sina skolväskor.

Det hade valts kläder som prydligt låg och väntade vid sängen. Karin fick dessutom gå i väg i sina nya fina timberlandskor. Skorna som varit slutsålda i närmare ett halvår och som hon äntligen kunnat hämta på affären. Ja, de båda två var så fina och så förväntansfulla över att äntligen få träffa alla kompisar igen.