Jämtland

Så var det dags att åka till vår sommarstuga i Jämtland. Här fanns det en hel del jobb att göra. Nu försökte vi dock inte göra hela veckan till ett arbetsläger utan vi hann med en hel del semester där emellan. Som att fiska. Och vi fick massvis med fisk. Ja, det var riktigt roligt eftersom vi knappt hann lägga ut spöt förräns det nappade.

Dessutom fick vi en riktig fiskehistoria att berätta. Karin hade fått upp en liten aborre och när hon just skulle dra upp den ur vattnet kom storgäddan och hoppade i en stor båge över vattnet och försökte fånga den lilla fisken som Karin hade på kroken. Flickorna skrek och mamma skrek hon också. Vilken jättebaddare till krokodil den är den svenska gäddan!

En dag åkte vi in till Strömsund och tittade på jätten Jorm, gick på museum och njöt av den lilla charmiga småstaden. Staden där morfar växte upp. Vi åkte förbi där han bodde som liten och vi såg den lilla charkuterifabriken som i dag är ett tunnbrödsbageri. Den forna glansen var dock förbi och huset såg rätt nergånget ut. Tyvärr.

Vi hann förstås också med att äta surströmming i lusthuset med mammas kusin Lars Eric och hans fru Marina och hennes son Christer.

I slutet av veckan hade vi dessutom musjakt! Det visade sig att det tagit sig in möss som kröp över oss när vi låg och såg. Första natten tog vi tre möss och därefter tog vi två. Nästa år får vi skaffa råttgift och lägga ut så vi blir kvitt dessa odörer.