Söndagsmorgon

sponsors to anna and karin.

De flesta familjer brukar ha sovmorgon på söndagar,

Inte vi.

Redan klockan kvart över sju var i princip hela familjen vaken och vid halv nio hade alla ätit frukost och sitter och myser antingen vid kaffet och tidningen, framför tv:n eller som lilla bus – sitter och tittar på när fåglarna kommer och äter från talgbollarna på balkongen. Det tycker hon är särskilt roligt och ropar TITTA på svenska och pekar med hela armen. Sen skrattar hon av förtjusning och slår i hop händerna. Att hon är en riktigt busunge och påminner mycket om en viss liten skrålla.

Disa tittar på tv:n

Häromdagen fick hon tag på russinburken och den lyckades vi öppna, hälla ut på golvet och där satt hon sedan och plockade i sig russin och sa ”namm, namm”

Ett nytt ord/uttryck hon lärt sig är ”ohohoh” och det använder hon ofta när hon eller någon annan tappar något.

Disa ett mycket glatt barn.

De äldre flickorna har bokat sig framför dagens tv-morgon. Och med teknikens nya under så går det numera sätta ”paus” i tv-sändningarna. Allt spelas nämligen upp i en sk. ”timaflakk” eller tidsresa, vilket innebär att vill du sätta paus i ett tv-program då gör du det enkelt med ett knapptryck. Och har du inte tid att se programmet när det visas – ja då kan du spela bakåt i tiden och se när det passar dig.

Anna och Karin tittar på tv

Ett program som hela familjen följer är Laga mat med Ebba och vi har lagat en hel del mat från hennes program. I går stekte vi toritillias och åt det med ”regnbågens” grönsaker och kycklingfilé. Det blev jättegott.

Våran lilla fröken bus älskar att vara i stallet. Hon stampar fötterna av förtjusning när hon ser hästarna och ska klappa dem hela tiden. Att vara med och mocka är också jätteskoj. Hemma gungar hon på gunghästen.

Gunga gunghäst