Under vår Norrköpingsvecka kom vi i kontakt med Madelene och dottern Nicci. Dottern gick i samma grupp som Disa och medans de tränade fick jag en helt ny och verkligen trevlig gemenskap med mamman. De kommer från Söderköping så när torsdagen hade några timmars ledig tid fick vi åka med dem till Söderköping.

För mig är Söderköping den lilla charmiga staden som Madicken spelades in i – men nu så här efteråt förstår jag vilken otrolig charm och hur viktig del den spelar in den svenska historien. Den var, precis som Kalmar, en viktig del i Hansan och länken till den kungliga huvudstaden, Det var här som drottning Hedvig av Holstein, hustru till Magnus Ladulås blev krönt år 1281 och även sonen Birgir blev krönt till kung år 1302.

Hela staden andas historia och det är fantastiskt att se alla de gamla husen och de medeltida kyrkorna.

Dessutom är de kända för att vara en del av Göta Kanal, den handgjorda kanlen som med sina 19 mil går tvärs över Sverige. Vi fick uppleva en slussöppning.

Till slut men absolut inte sist är glassrestaurangen Smultronstället. Här serveras inget annat än glass. Och vilka glassar sen!

Du kanske också gillar

[instagram-feed]