Födelsedagen

Arndís vaknade redan vid femtiden  i morse och hade en lång stund då hon ormade sig rejält innan hon kom tillbaka till ro och somande om. Hon hade säkert somnat om som bäst då vi tassade upp, hämtade paketen och väckte henne med födelsedagssång. Den blicken som vi mötte är oslagbar.

Hon fattade ingenting och tyckte mest att vi hade både en eller flera skruvar lösa som dels väckte henne när hon nu äntligen somnat om dels väcka henne med sådant buller och bång. Presenterna förstod hon inte heller och det tog ett bra tag innan hon drog på mungiporna innan hon förstod att det här var något riktigt roligt som dessutom enbart var till henne själv.

Det självspelande pianot var oerhört roligt. Frågan är vad resten av familjen kommer att tycka om det efter en liten stund?

Efter frukost åkte vi till badhuset. Där fick hon åka vattenrutschkana. Om och om igen ville hon åka och det var nog tur att temperaturen visade 10 grader för det var ohyggligt kallt att springa upp och ner för trapporna. Det är nog för väl att vattentemperaturerna håller behagliga 39 grader.

Efter badet var alla hungriga och sällskapet begav sig till IKEA för en bit mat. Även den här dagen bakades det småkakor så alla barnen fick smaka på både peppar- som ingefärskakor.

Dessutom hade jultomten tittat fram och det erbjöds gratis fotografering för alla barn.

Att få Disa sätta sig i tomtens knä kunde vi glömma långt innan vi överhuvudtaget fick idén. Hon vred sig som en orm och tyckte att den där skäggige mannen såg ruskigt läskig ut. Anna och Karin däremot gick fram två gånger och fick två fina kort med sig hem 🙂

Ja, julen har verkligen anlänt till IKEA med besked och det minsann smittade av sig. Vi har tjuvstartat i hallen vilket spred en fin härlig varm stämning. Ja, trots att vi bor så provisoriskt så går det nog även i år att skapa lite jul. Till veckan ska vi nog tjuvstarta lite mer 😉

Så har då våran pappa kommit hem. Samtliga flickor hoppade jämfota av förtjusning och Disa lämnade inte sin pappa en millimeter efter att han kommit hem. Det var knappt att han fick äta kvällsmat i fred.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.